Gutuile reprezinta fara dar si poate unul dintre alimentele cautate si consumate in sezonul de toamna, atat datorita numeroaselor proprietati pe care le are dar si gustului acru si in acelasi timp aromat.
Pe langa numeroasele benefici pe care acestea le au asupra organismului, gutuile sunt perfecte si pentru cei care isi doresc sa scape de cateva kilograme in plus acumulate in perioada verii.
Mai mult de atat, gutuile fac parte din categoria fructelor care rezista foarte mult fara sa isi schimbe gustul sau aspectul daca sunt pastrate corespunzator intr-un loc uscat si racoros.
Exista insa numeroase persoane care evita gutuile deoarece consumate in stare proaspata pot fi mult prea acrisoare dar in acelasi timp si seci. Ei bine, in astfel de cazuri, exista numeroase retete simple si rapide in care gutuile pot fi introduce cu usurinta.
Spre exemplu, gutuile coapte in cuptor reprezinta o idee geniala atunci cand vrei sa prepari un desert gustos si in acelasi timp super sanatos. Dupa ce gutuile s-au copt, se poate adauga pe deasupra miere, scortisoara sau chiar sirop de artar pentru o aroma usor dulceaga.
Compotul de gutui este preparat de cele mai multe ori de catre gospodinele iscusite care isi doresc sa se bucure de gustul acestor fructe toata iarna, fiind usor si super rapid de preparat.
Cine nu isi doreste o tarta super gustoasa cu gutui mai ales in sezonul de toamna? Pregateste cateva gututi, zaharul vanililat, restul ingredientelor si pregateste un astfel de desert delicious pentru intreaga familie.
Daca te afli printre persoanele care consuma la micul dejun diferite shake-uri pe baza de legume si fructe, poti introduce gutuile in bauturile astfel preparate. Daca nu ai loc de depozitare, poti taia gutuile bucatele si le poti baga la congealor, fiind foarte usor sa scoti in fiecare dimineata cateva bucatele si sa le introduce in blender.