Sfecla rosie este una dintre legumele aflate pe lista celor mai sanatoase alimente fiind ideala a fi consumata chiar  in fiecare zi.

Aceasta leguma este una accesibila ca pret,  o putem gasi cu usurinta pe rafturile magazinelor si in pietele alimentare. Mai mult de atat, persoanele care locuiesc la casa si dispun de o gradina mai micuta isi pot cultiva singuri aceasta leguma mai ales ca aceasta nu necesita o ingrijire deosebita.

Ceea ce trebuie sa stim este faptul ca acest aliment minune este indicat deoarece face parte din categoria antioxidantilor naurali, curata intregul organism, il ajuta sa lupte cu radicalii liberi, regleaza tensiunea si in acelasi timp are si numeroase vitamine.

Studiile arata ca sfecla are un efect uimitor in ceea ce priveste prevenirea cancerului, motiv pentru care aceasta ar trebui inclusa cu desavarsire in dieta noastra alimentara.

Printre cele mai usoare modalitati de consumare se numara:

Sfecla rosie cruda reprezinta cea mai sanatoasa metoda de a o consuma, motiv pentru care ar trebui sa luam in considerare consumarea acesteia sub diferite forme. Una dintre variantele cele mai usoare dar si sanatoase este introducerea acesteia in diferite smoothie-uri.

Astfel ca poti opta pentru pentru un smoothie delicios cu mar, lamaie, sfecla si morcov . Pentru un gust mai acrisor poti adauga si unul sau doi kiwi. Un astfel de smoothie poate fi consumat inca de dimineata fiind un energizant perfect pentru intreaga zi.

Cand ai nevoie de o gustare sarata si in acelasi timp sanatoasa poti prepara foarte usor la cuptor o portie de chips din sfecla. Aceasta gustare este in acelasi timp gustoasa si sanatoasa, fiind ideala si pentru cei mai mici din familie.

Daca te afli printre iubitorii gustului acrisor si murat poti consuma sfecla rosie la borcan pe care o poti cumpara gata preparata sau o poti pregati chiar tu in fiecare toamna.