Vara se apropie iar marea majoritate dintre noi, in special a femeilor, ne gandim deja la momentele in care ne vom relaxa in costume de baie, pe plaja sau la piscina sub soarele stralucitor care este pregatit sa ne bronzeze.

Stim cu totii ca femeile iubesc soarele si vor sa fie cat mai bronzate inca dinainte de a se expune in costum de baie, motiv pentru care foarte multe apeleaza la saloanele cu solar.

Cu toate acestea, atunci cand vorbim de expunerea la soare ar trebui sa fim precauti si sa urmam intocmai o serie de reguli daca ne dorim o pielea sanatoasa chiar si peste cativa ani de acum incolo.

In primul rand este foarte important sa cunoastem faptul ca expunerea indelungata la soare deshidrateaza pielea si intregul organism, motiv pentru care ar trebui sa consumam o cantitate suficienta de apa dar si sa ne hranim cu alimente bogate in vitamine tocmai pentru a ne asigura ca ne vom simtii la fel de bine chiar si dupa cateva ore de stat la plaja.

De asemenea, este foarte important sa folosim o crema adecvata cu un factor de protectie solara cat mai mare pentru a ne asigura ca pielea noastra nu va avea de suferit. Daca tenul tau este mai alb, ar trebui sa fi mult mai atent la SPF-ul folosit pentru ca oricum vei avea tendinta de a te inrosi foarte tare. Nu uita ca si tenul are nevoie de un factor mare de protectie solara chiar si in zilele in care nu mergem la plaja, motiv pentru care ar trebui sa folosesti un astfel de produs in fiecare zi, chiar si in sezonul mai racoros.

Tine cont de orele recomandate de medicii dermatologi si nu te expune la soare decat dimineata si dupa-masa, pentru a te asigura ca pielea ta nu va avea de suferit chiar si atunci cand iti doresti un bronz profund pentru sezonul estival.