Stim foarte bine ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei peste care nu trebuie sa sarim iar mai apoi si pranzul este necesar pentru o alimentatie sanatoasa dar si pentru ca seara sa nu mancam in exces tocmai din cauza faptului ca ajungem acasa foarte infometati daca sarim peste primele doua mese.

Chiar daca consumam mesele principale, adesea corpul nostru simte nevoia de a mai manca si alte alimente intre mese fie din cauza senzatiei de foame, fie din cauza faptului ca micul dejun sau pranzul nu a fost destul de copios sau chiar si pentru ca din lipsa de ocupatie mintea noastra zboara tot la mancare.

Ei bine, daca te afli si tu printre persoanele care mai consuma si altceva intre mese, iata cateva idei simple de gustari pe care le poti lua cu tine la birou, in drumetii sau chiar in masina atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie pentru a savura o astfel de gustare.

Fructele sunt ideale pentru a fi consumate intre mese mai ales atunci cand iti doresti sa iti potolesti si pofta de dulce. Pot opta pentru fructele de padure deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti sau poti alege un gref ori o portocala mai ales ca acestea sunt super bogate in vitamina C.

Daca esti un impatimit al dulciurilor, poti incerca sa inlocuiesti ciocolata cu lapte, napolitanele si bomboanele cu cate un patratel de ciocolata cu un procentaj cat mai mare de caco. Poti incepe cu cea de 70% iar apoi treptat poti trece la cea de 85% mai ales ca acestea este sanatoasa si are si numeroase beneficii.

Daca ai pofta de ceva sarat, poti opta pentru un iaurt mic grecesc sau un kefir pe care il poti manca cu o rondea de orez, crakers din ovaz sau alte semite sanatoase si satioase.

Tu ce gustari alegi intre mese?