Asa cum sanatatea organismului nostru a devenit o prioritate pentru foarte multi dintre noi, la fel si mentinererea in stare optima a creierului trebuie sa fie fara dar si poate un aspect de care trebuie sa tinem mereu cont.

Desi paradoxal acest lucru poate parea usor banal, ei bine trebuie sa tinem cont pe tot parcursul vietii de cate reguli simple dar extrem de importante.

Prima regula de aur pentru un creier sanatos este un program de somn bine definit deoarece pentru un somn odihnitor, specialistii arata ca trebuie sa ne culcam in jur de ora 22.

Mai mult de atat, creierul functioneaza foarte bine dimineata, motiv pentru care trebuie sa ne trezim cat mai devreme. In acest fel vom reusi sa realizam toate lucruruile planificate pentru acea zi.

Inca de la primele ore ale diminetii trebuie sa aersim foarte bine intreaga casa pentru ca in acest fel creierul nostru sa se oxigeneze cu un aer prospat si curat.

Hidratarea corespunzatoare inca de la primele ore reprezinta un truc simplu prin care putem accelera intregul organism.

Evita grasimile, tutunul si alcoolul deoarece acestea nu reprezinta decat un inamic al sanatatii.

Consuma alimente verzi si grasimi sanatoase regasite in avocado, nuci sau somon.

Ai grija sa iti mentii mintea mereu antrenata. Citeste, documenteaza-te, rezolva probleme sau fa integrame inteligente care sa iti puna creierul in dificultate.

Inconjoara-te de oameni alaturi de care sa razi cat mai mult, sa te simti bine si in acelasi timp sa te deconectezi de toate grijile si framantarile acumulate in timpul zilei.

Relaxeaza-ti mintea prin meditatie. Cateva exercitii simple de respiratie te pot ajuta sa te deconectezi si sa te incarci de energie.

Cateva exercitii fizice sunt ideale atunci cand vrem sa ne mentinem atat fizic cat si psihic. Alearga la primele ore ale diminetii sau fa cateva antrenamente acasa cu geamul deschis.