In ultimul timp oamenii au inceput sa fie interesati de o dieta cat mai echilibrata, bazata pe alimente cu adevarat sanatoase pentru organism, indiferent ca vorbim de alimente bogate in vitamine, fibre sau nutrienti esentiali.
Desi exista numeroase astfel de alimente, mierea se numara fara dar si poate printre cele mai sanatoase alimente pe care le putem consuma in orice moment al zilei mai ales ca procurarea acesteia nu este foarte grea.
Mierea de albine este ideala pentru uz intern dar si pentru uz extern aceasta putand fi consumata tocmai datorita faptului ca are efecte benfice, fiind o sursa ideala de santate si vitalitate. Desi are si unele contraindicatii, mierea ramane unul dintre alimentele minune de care putem profita la maximum daca starea de sanatate ne permite.
Multi romani au inceput sa consume mierea pe stomacul gol inca de la primele ore ale dimineatii, acestia afirmand ca se simt foarte bine si au scapat si de problemele digestive cu care se confruntau.
Daca totusi nu preferi aceasta varianta, poti adauga mierea in diverse preparate precum porridge, shake-uri preparate din fructe si legume proaspete sau chiar in combinatie cu clatite, briose sau diferite tarte. Poti alege sa renunti la cantitatea de zahar folosita in unele deserturi iar inainte de consumare, poti adauga peste tarta sau checul preparat o lingurita de miere de albine.
Mai mult de atat, mierea de albine poate fi folosita in ceaiurile calde pe care ar trebui sa te obisnuiesti sa le bei zilnic sau chiar in cafeaua de dimineata. Atentie insa, mierea trebuie adaugata doar cand bautura este calda deoarece adaugata in bauturi fierbiti aceasta isi schimba compozitia chimica si devine toxica.
Pe langa faptul ca mierea are numeroase intrebuintari in ceea ce priveste uzul intern, aceasta poate fi folosita si pentru uz extern fiind ideala pentru ten si piele deoarece o calmeaza si o ajuta sa se refaca rapid.
E important sa stii faptul ca, mierea cu cat se zahariseste mai rapid cu atat este mai naturala, astfel ca ar fi bine sa optezi pentru o varianta cumparata de la piata pentru ca aceasta va fi cu siguranta mult mai buna si mai hranitoare.