Sezonul rece este cel in care organismul nostru are nevoie de un plus de vitamine pentru a avea o imunitatea de fier care sa ne ajute sa ne ferim de orice fel de virus.

Desi avem tendinta de a manca mult mai multe alimente procesate si pline de grasimi deoarece iarna este perioada sarbatorilor, ei bine trebuie sa tinem cont de faptul ca acest lucru nu este deloc in regula pentru a trece cu brio peste o iarna friguroasa.

Iata cateva din alimentele pe care ar trebui sa le consume cu prioritate in aceasta perioada:

Fructele de sezon sunt de preferat a fi consumate in aceasta perioada. Citricele reprezinta o sursa importanta pentru ca organismul nostru sa absoarba din aceasta o cantitate suficienta de vitamina C, motiv pentru care acestea ar trebui consumate zilnic.
Legumele proaspete se afla si ele pe lista alimentelor pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta zilnica. Poti opta pentru salate din legume verzi sau le poti consuma chiar si ca snack intre mese.
Catina este unul dintre fructele bogate in antioxidanti si vitamina C, motiv pentru care ar trebui consumata in sezonul racoros. Poti opta pentru catina amestecata cu miere pe care sa o consumi in ceai, pe stomacul gol inainte de micul dejun sau o poti pastra la congelator. Din varianta congelata poti prepara diverse ceaiuri sau shake-uri super gustoase si hranitoare.
Ceaiurile sunt ideale a fi consumate in aceasta perioada mai ales ca organsimul nostru are nevoie de o hidratare corespunzatoare. Daca ceaiul este caldut il poti indulci cu putina miere. Pentru un plus de vitamina C dar si pentru un gust acrisor poti adauga zeama de la jumatatea unei lamai.
Nu uita ca tu esti cel raspunzator pentru santatea organismului tau, motiv pentru care ar trebui sa fii atent la hrana pe care o consumi zilnic.