Desi multi dintre noi sunt mari iubitori ai alimentelor procesate sau a celor pline de zahar, ei bine acest lucru nu este nici sanatos pentru organismul nostru dar nu ne ajuta nici atunci cand vrem sa aratam si sa ne simtim bine in pielea noastra.

Alimentatia noastra trebuie sa ocupe un rol primordial in viata noastra iar noi trebuie sa ne facem timp suficient pentru a ne asigura ca ne pregatim din timp o hrana gustoasa si sanatoasa fara a apela la tot felul de alimente rapide gata fierte sau prajite.

Exista cateva alimente la care si tu ar trebui sa renunti atunci cand iti doresti sa faci cateva schimbari majore in alimentatia ta.

Zaharul adaugat este unul dintre cele mai nocive ingrediente pe care clar ar trebui sa il scoti permanent din alimentatia ta mai ales ca numeroase alimente pe care le consumam zilnic contin o cantitate suficienta de zahar. Poti incerca sa renunti la consumul de zahar cel putin 4 zile pe saptamana iar apoi cu timpul poti creste acest numar. Mai mult de atat, in locul dulciurilor poti incerca sa consumi fructe, miere sau ciocolata neagra cu un procentaj cat mai mare de cacao. Poti chiar sa inlocuiesti zaharul cu stevie daca crezi ca nu vei reusi sa renunti la zaharul din cafea sau alte preparate pe care pana acum le consumai in mod regulat.

Uleiul este un alt inamic al sanatatii mai ales atunci cand acesta este consumat regulat. Poti incerca sa renunti la prajeli si poti inlocui uleiul din salate cu unul de avocado sau in deoarece acesta este gustos si sanatos tocmai datorita numeroaselor proprietati pe care le are.

Nici faina alba nu este unul dintre ingredientele care te ajuta atunci cand iti doresti o sanatatea de fier si un corp de invidiat chiar daca esti un impatimit al painii sau placintelor de casa. Totusi, poti consuma astfel de alimente insa nu in exces.