Hrana pe care o consumam zilnic este cu adevarat importanta in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru deoarece aceasta este cea care ne furnizeaza vitaminele si nutrientii esentiali de care corpul nostru are atat de multa nevoie.

Primavara este anotimpul in care ne putem bucura de fel si fel de fructe si legume de sezon care sunt foarte sanatoase si gustoase atunci cand le preparam corect.

Astfel de alimente le putem gasi cu usurinta pe tarabele din piata dar le putem vedea acum si pe rafturile magazinelor si a supermarket-urilor.

Loboda este cea care se regaseste cu usurinta in aceasta perioada, fiind ideala a fi consumata sub diferite varietati deoarece aceasta este bogata in vitamina C. Putem prepara loboda sub forma de ciorba preparata cu smantanta, sau o putem adauga in ciorba de legume. Mai mult de atat, putem opta pentru consumarea acesteia in stare proaspata, introdusa in salate sau smoothie-uri proaspete pe care le putem consuma la micul dejun sau ca si gustare. Bineinteles ca exista si situatii in care aceasta nu este recomandata, motiv pentru care trebuie sa ne informam inainte de a o consuma in cantitati prea mari.

Urzicile sunt consumate inca de acum multi ani deoarece acestea puteau fi procurate foarte usor din natura. Urzicile sunt bogate in fier dar si vitamina A, fiind ideale a fi consumate in aceasta perioada, astfel ca ai putea incepe sa gatesti si tu mancaruri pe baza de urzici pentru tine si cei dragi. Poti opta pentru o mancare scazuta sau chiar o ciorba cu smantana si eventual o afumatura pentru un gust mai aromat, mai ales atunci cand esti un impatimit al mancarurilor bazate pe proteina animala.

Bineinteles, exista si situatii in care acestea nu sunt recomandate, motiv pentru care trebuie sa ne informam inainte de a le consuma in cantitati prea mari.

Tu ce alimente consumi in acest anotimp?