Cu totii ne-am confruntat cel putin o data cu senzatii de balonare dupa o masa copioasa in care am mancat prea mult si am combinat mult prea multe alimente fara sa ne gandim la consecintele care vor urma.

Perioada sarbatorilor se apropie iar mesele vor fi din nou pline cu fel si fel de bucate pregatite pentru sarbatori. Ei bine, exista cateva trucuri de care poti tine cont pentru a te simtii confortabil dupa astfel de mese si bineinteles pentru a te simtii bine in pielea ta chiar daca esti imbracat cu o camasa mai stramata sau o rochita mulata pe corp.

In primul rand trebuie sa tinem cont de faptul ca daca suntem printre cei pofticiosi ar trebui sa fim atenti la modul in care combinam alimentele. Putem gusta cate putin din toate in prima parte a zilei iar mai apoi spre seara putem manca ceva mai usor pentru a nu ne supraincarca stomacul si pentru a-l pune in dificultate peste noapte.

Mai mult de atat ar trebui sa fim atenti atunci cand mancam si sa nu ne concentram asupra altor activitati deoarece riscam sa mancam foarte rapid si sa inghitim chiar bucati nemestecate astfel ca stomacul nostru va fi pus in dificultate maxima.

Desi cu siguranta la mesele de sarbatoare vom avea la dispozitie fel si fel de preparate ar trebui sa tinem cont de faptul ca nu este nevoie sa mancam din toate la o singura masa. Ar fi foarte bine sa gustam preparatele la mese diferite tocmai pentru a evita o senzatie imediata de balonare.

Desi avem tendinta de a manca ori de cate ori ni se pune in fata atunci cand mergem in vizita la prieteni si rude, trebuie sa invatam sa spunem si nu ispitelor culinare atunci cand nu simtim ca ne este foame. Nu uita ca de foarte multe ori chiar si senzatia de sete poate fi confundata cu cea de foame.