Mediul online sau Internet. Retea mondiala de raspandire a informatiei, considerata un strict necesar, nicidecum un lux. Ajutor sau un rau necesar?

Mediul online a devenit parte din viata noastra. Accesul este reglementat prin lege.

Stiati ca, in anul 2016, ONU a declarat accesul la internet, ca fiind un drept uman de baza? Ce-i drept, nu este obligatorie respectarea acestuia, insa tarile care nu adera, sunt „condamnate”.

ONU, justifica acordarea acestui drept, prin accesul la o educatie mai buna, dar si crestere economica.

De foarte mult timp, internetul a devenit o necesitate in viata fiecaruia. Mediul online este vizitat in orice clipa, accesul fiind inevitabil. Ne documentam, vorbim, ascultam muzica, vizionam filme si multe alte activitati.

Ce ar fi lumea fara mediul online? Este o intrebare care nu exista cu ceva timp in urma. Era mai bine sau internetul ne-a schimbat viata in mod pozitiv?Mediul online sau internet. Ce se intampla aici?

V-ati gandit vreodata ce fac oamenii in mediul online, in doar 60 de secunde? Nu credeti ca ar fi interesant sa aflam ce facem, intr-un singur minut pe internet? Ce informatii utilizam si in ce scop? Care sunt prioritatile noastre cand accesam internet-ul?

Specialistii au aflat care sunt acestea:

  1. Pe Facebook, se conecteaza mai mult de 900.000 persoane.
  2. Google, raporteaza peste 3,5 milioane de cautari in orice domeniu.
  3. Pe WhatsApp, sunt trimise in jur de 16 milioane de mesaje.
  4. Pe YouTube, vizualizarile ating un numar record de 4,1 milioane.
  5. Pe Instagram, se posteaza aproape 50,000 informatii, fotografii, evenimente, etc.
  6. Twitter, ne spune ca mai mult de 400,000 tweets sunt trimise.
  7. E-mail: se transmit 156 milioane de mesaje.
  8. LinkedIn se mandreste cu 120 de noi conturi create.
  9. Vanzarile online ating suma de 750,000 de dolari.
  10. Aplicatii descarcate: mai mult de 300,000

Sursa: visualcapitalist.com

Wow. Sunt cifre impresionante, care indica o prezenta intensa pe internet, si implicit o activitate ce pare ca nu mai ia sfarsit. Sunt cifre care cresc de la un minut la altul, de la un an la altul.

Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o adresam, este urmatoarea: internetul a devenit un ajutor pentru noi sau este doar un rau necesar? In masura in care il vom privi ca pe o necesitate si, nu o placere continua, atunci vom cunoaste raspunsul la intrebare.