Avocado este unul dintre acele fructe regasite in supermarket-uri, fiind pe lista de cumparaturi saptamanale a foarte multora dintre noi.
Avocado este unul dintre cele mai sanatoase alimente in momentul de fata, acesta avand numeroase proprietati asupra sanatatii.
Foarte multi sportivi consuma acest fruct deoarece acesta contine grasimi bune si nutrienti esentiali.
Ei bine, desi avocado poate fi consumat in salate sau alaturi de o portie de omleta, oua fierte sau ochiuri, in stare proaspata, acesta poate fi preparat in diverse moduri in functie de preferintele fiecaruia.
Varianta I
Pentru a obtine o pasta spumoasa si delicioasa avem nevoie de: 1 avocado de marime potrivita (eu il prefer in special pe cel ready to eat deoarece este mereu proaspat si poate fi consumat imediat), o lingura de iaurt grecesc, zeama de la jumatatea unei lamai, o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Avocado se curata foarte bine si se adauga intr-un blender. Peste acesta punem restul ingredientelor iar apoi blenduim foarte bine.
Varianta a II-a
Pentru cea de a doua varianta vom avea nevoie de: 1 avocado, 3 linguri de zeama de lamaie, o legatura de ceapa verde/ 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.
Curatam avocado, adaugam zeama de lamaie, sare si piper iar apoi blenduim totul foarte bine. La final taiem legatura de ceapa verde/ pisam usturoiul si apoi il adaugam peste compozitia obtinuta.
Varianta a III-a
Avem nevoie de: 1 avocado, 2 linguri de branza dulce/ cottage, sare, piper si putina zeama de lamaie.
Punem toate ingredientele intru-un blender si mixam foarte bine. Cand pasta e gata putem adauga cateva frunze de patrunjel foarte micut, pentru un plus de prospetime.
Pasta din avocado se serveste pe paine prajita cu oua posate sau fierte, fiind ideal a fi consumata la micul dejun.
Tu consumi avocado saptamanal?