Sesiunea este cea mai neplacuta parte a facultatii pentru toti studentii, chiar si pentru cei care invata in general foarte bine pe tot parcursul semestrului.

Primul semestru este gata iar sesiunea se apropie cu pasi repezi. Din cauza pandemiei cursurile s-au desfasurat online, lucru deloc agreat de majoritatea studentilor care fie nu s-au putut concentra foarte bine invatand doar de acasa, fie nu au inteles atat de mult cat era necesar.

Totusi, exista cate trucuri care te-ar putea ajuta sa treci cu brio peste cea mai neplacuta perioada a anului in ceea ce priveste viata de student.

Stim foarte bine ca la facultatile mai grele este nevoie sa inveti pe tot parcursul semestrului, motiv pentru care ar fi bine sa citesti cel putin o data materiile pentru ca in sesiune sa nu devi agitat si stresat tocmai din cauza faptului ca nu ai suficient timp la dispozitie.

Este extrem de important ca in sesiune sa invatam organizat. Trezeste-te cat mai de dimineata si invata cat mai mult in prima parte a zilei cand esti odihnit si poti acumula cat mai multa informatie.

Fa-ti schite si foloseste culori evidentiatoare pentru a sublinia ceea ce este important. In acest fel vei invata mai usor dar vei putea si sa mai recitesti inca o data la final cele mai importante idei pe care deja le-ai evidentiat.

Fa-ti un plan bine definit pentru a reusi sa cuprinzi toata materia in timpul pe care il ai la dispozitie. Incearca sa nu te abati de la acest plan pentru a reusi ca la final sa fii mandru de notele obtinute.

Atunci cand inveti incearca sa te deconectezi de orice mijloace care ti-ar putea distrage atentia. Vei observa ca in acest mod mintea ta va fi limpede si vei putea acumula mult mai multa informatie decat ai fi crezut.