Auzim adesea in jurul nostru faptul ca din cauza grijilor si a agitatiei oamenii uita sa consume suficiente lichide, lucru pe care il realizeaza abia seara cand se pot relaxa si deconecta de toate problemele de la locul de munca.

Ei bine, consumul suficient de lichide trebuie sa reprezinte pentru noi o prioritate deoarece aceasta are numeroase beneficii pentru organism. Cand vorbim de lichide trebuie sa excludem sucurile acidulate deoarece acestea nu fac parte din categoria lichidelor de care organismul nostru are nevoie.

Un consum suficient de lichide este necesar pentru ca organismul nostru sa fie in forma iar noi sa avem suficienta energie. Asemenea unei plante care are nevoie de apa pentru a creste, si organismul nostru are nevoie de lichide suficiente pentru a se dezvolta armonios.

Senzatia de sete poate fi confundata adesea cu cea de foame, motiv pentru care avem tendinta de a manca imediat ceva si de a ne balona fara sa ne dam seama, desi initial corpul nostru ar fi avut nevoie doar de un pahar de apa. Astfel ca daca iti doresti sa menti kilogramele in frau si sa nu te confrunti cu aspectul de coaja de portocala al pileii mai tarziu, ar fi bine sa te obisnuiti sa consumi suficiente lichide zilnic.

Nu uita ca si aspectul tenului tau depinde in mare parte de alimentele si lichidele pe care le consumi. Bea doza zilnica de lichide de care corpul tau are nevoie si uita de tenul uscat si nehidratat.

Nu uita ca in sezonul calduros organismul are nevoie de o cantitate si mai mare de lichide deoarece acesta are tendinta de a se deshidrata mult mai usor.

Daca te numeri printre persoanele care uita efectiv sa bea apa, ei bine exista numeroase aplicatii pe telefonul mobil care iti pot aminti acest aspect. Nu ezita sa descarci o astfel de aplicatie deoarece aceasta poate fi cu adevarat utila pentru foarte multi dintre noi.