Stim ca cel mai greu lucru atunci cand ne dorim sa mancam cat mai sanatos dar si atunci cand tinem tot felul le diete pentru a pierde cateva kilograme in plus, este sa ne tinem poftele in frau, dar si sa ne abtinem de la a cumpara produse de patiserie rapide, pe care sa le devoram intre mese, atunci cand senzatia de satietate incepe sa apara.

Ei bine, pe langa mesele principale, corpul nostru de foarte multe ori simte brusc pofta de dulce sau apare o senzatie de sete pe care avem tendinta de a o confunda cu senzatia de foame.

Ei bine, pentru a avea grija de alimentatia noastra, pe langa mesele principale care trebuie sa fi echilibrate dar si pe langa consumul necesar de lichide pe care trebuie a il oferim zilnic corpului nostru, acesta are nevoie de multe ori ori de o gustare sau doua intre mese, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita alegerii corecte a acestora.

Printre cele mai simple gustari pe care le putem lua cu noi oriunde sunt:

Daca vrei sa-ti ti in frau pofta de dulce, poti opta pentru o mana de fructe uscate pe care o poti savura ca si gustare, insa trebuie sa fii atent atunci cand le alegi deoarece acestea nu trebuie sa contina zahar adaugat.

Un fruct consumat la gustare te poate salva de la a face o greseala atunci cand iti doresti sa mananci absolut orice in acel moment.

Un smoothie hranitor din fructe si legume verzi poate fi de asemenea pe lista gustarilor sanatoase, mai ales ca prin alegerea acestuia ii oferi corpului un plus de energie si vitamine.

Daca esti un impatimit al dulciurilor, poti pregati in timpul liber cateva retete de biscuiti din ovaz, fibre si miere sau fructe uscate, acestia fiind ideali pentru a-i lua cu tine oriunde.