Mesele bogate cu tot felul de bunatati reprezinta pentru marea majoritate a oamenilor un obicei in pragul sarbatorilor de iarna, motiv pentru care gospodinele au inceput din timp pregatirea alimentelor de care vor avea nevoie pentru a gati cele mai bune preparate.
Cozonacii, carnatii preparati de casa, muraturile puse in toamna si sarmalele sunt doar cateva dintre preparatele care cu siguranta se pregatesc in casa fiecarui roman.
Cu toate acestea, in ultimii ani din ce in ce mai multe gospodine si-au diversificat retetele, incercand sa prepare tot felul de aperitive gustoase cu ajutorul carora sa formeze cele mai frumoase aperitive pentru masa de sarbatori, mai ales ca acestea sunt pe placul tuturor si pot fi servite dimineata, la pranz dar si seara.
Iata cateva idei pentru a pregati un platou super bogat si gustos de aperitive care sa fie pe placul tuturor:
Ruladele sau checurile sarate reprezinta cu siguranta una dintre variantele care nu ar trebui sa lipseasca de pe platou mai ales ca acestea pot fi pregatite cat mai variat posibil. Poti folosi branzeturi, spanac, masline dar si ardei rosu. Fi creativ si pregateste-ti propria varianta de rulada cu care sa iti incanti musafirii.
Chiftelutele sunt adesea nelipsite indiferent de sezon. Acum poti inlocui reteta clasica de chiftelute din carne tocata cu cateva chiftelute din legume sau chiar bulete de cascaval.
O salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza poate inlocui cu succes clasica reteta de salata de vinete sau beof. Gateste preparate noi si surprinde-ti placut familia cu un platou cat mai variat.
Pentru a-i oferii platoului un aspect placut dar si pentru ca acesta sa fie cat mai variat, poti folosi cateva barcute din foietaj pe care sa le umpli cu icre preparate de casa sau poti chiar sa pregatesti rapid o pasta de avocado.
Pe langa toate acestea adauga pe platou frunze de salata verde si rosii cherry deoarece combinatia de culori ii va oferii platoului un aspect atragator.