Pandemia face inca ravagii in randul populatiei din toata Europa, motiv pentru care oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai preocupati de atentia acordata alimentatiei, acest aspect fiind foarte important deoarece organismul nostru are nevoie sa fie alimentat constant in mod correct.

Ei bine, recomandarile sunt diverse insa de retinut este faptul ca trebuie sa consumam cat mai multe vitamine pentru a ne asigura ca avem o imunitate de fier.

Printre cele mai hranitoare dar si pline de vitamine alimente pe care ar trebui sa le consumam in aceasta perioada mai ales ca anotimpul racoros aduce o data cu el si numeroase viroze pe care de multe ori nu le putem evita, sunt:

Legumele verzi fac parte din categoria alimentelor pe care trebuie sa le consumam in special in stare prospata, in salate sau smoothie-uri deoarece acestea sunt bogate in vitamine si antioxidanti.

Fructele de sezon sunt ideale a fi consumate in aceasta perioada deoarece acestea sunt bogate in vitamina C, acesta fiind aliatul perfect in lupta cu racelile de sezon.

Catina are numeroase beneficii si proprietati, fiind recunoscuta datorita complexului de vitamine pe care le contine. Aceasta poate fi consumata cu miere, in ceaiuri, fresh-uri sau chiar salate.

Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente, acest aspect fiind cunoscut inca din cele mai vechi timpuri. Pentru a beneficia la maxim de toate proprietatile acesteia, mierea poate fi consumata pe stomacul gol inca de dimineata, O lingurita de miere in fiecare zi iti va oferii energia si vitalitatea de care ai nevoie pe parcursul intregii zile. Mai mult de atat, ceasta poate fi folosita in smoothie-uri pe post de indulcitor sau in cafea/ ceai/lapte. Atentie, mierea se adauga cand bautura cand este calduta, nu fierbinte.

Nu uita ca hidratarea are un rol la fel de important ca si alimentatia, asa ca ar fi bine sa consumi o cantitate suficienta de lichide.