O gustare dulce si aromata e tot ceea ce avem nevoie in zilele de weekend sau la gustarile dintre mese. De foarte multe ori ajungem sa nu mai putem controla pofta de dulce si finalizam ziua cu o masa copioasa la care adaugam cateva portii mari de dulciuri nesanatoase si bogate in calorii.

Solutia ideala nu este sa renuntam la micile placeri ale vietii ci sa incercam sa le inlocuim cu preparate sanatoase si gustoase, bogate in nutrienti esentiali, care sa ne ofere cantitatea necesara de energie de care organismul nostru are nevoie.

Printre cele mai simple gustari  si in acelasi timp satioase sunt biscuitii, motiv pentru care voi prezenta mai jos una dintre cele mai usoare retete de preparat astfel de delicii.

Pentru ca am incercat sa evit faina, am inlocuit acest continut cu fulgii de ovaz si de orz pe care i-am macinat la blender foarte bine, pana am obtinut o consistenta asemanatoare fainii albe.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru aceasta reteta sunt: 200 de grame de fulgi de ovaz, 100 de grame de fulgi de orz, 50 de grame de tarate de grau macinante, 2 linguri de pudra de cacao, un ou, o cana de lapte, 2 pumni de stafide, un praf de sare si doua linguri de gem.

Fulgii se macina foarte si se amesteca cu taratele, oul, praful de sare, cacao si laptele. Dupa ce aceasta compozitie este amestecata foarte bine, se adauga stafidele si cele doua linguri de gem ( gemul ofera un gust usor dulceag si este inlocuitorul perfect al zaharului). Eu am folosit un gem de capsuni cu un continut scazut de zahar.  Se omogenizeaza totul foarte bine iar apoi compozitia se modeleaza sub forma unor bilute care vor fi apasate cu ajutorul unei linguri pentru a rezulta forma dorita.

Biscuitii se introduc in cuptorul preincalzit intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa in cuptor la foc mic pana cand acestia devin usor crocanti.

Se pot servi alaturi de un pahar de lapte cald sau un iaurt simplu.