O data cu venirea toamnei si a sezonului racoros, corpul nostru are o mai mare nevoie de atentie din partea noastra deoarece acesta devine mult mai sensibil si expus racelilor in acest anotimp.

De aceea este recomandat sa urmam cateva reguli simple prin care sa ne protejam atat pe noi cat si pe cei din jur.

Hidratarea corespunzatoare este extrem de importanta deoarece aceasta ne accelereaza metabolismul sa functioneze in parametrii normali. Si cand vorbim de un consum corespunzator de lichide ne referim la apa plata, sucuri naturale si ceaiuri din plante.

Alimentatia santoasa face parte din lista lucrurilor care trebuie urmate cu desavarsire, motiv pentru care ar trebui sa fim atenti sa introducem in dieta zilnica alimente bogate in vitamine, fibre si acizi esentiali.

Mananca cat mai multe fructe bogate in viatmina C sau prepara-ti in fiecare zi apa cu lamaie si ghimbir. Mai mult de atat, o data cu venirea sezonului racoros poti opta pentru o cura cu vitamina C, deoarece aceasta iti va imuniza corpul.

Bea cat mai multe ceaiuri. Ceaiul de lamaie, menta sau ghimbir este ideal pentru acest anotimp si mai mult de atat acestea au si un gust delicios.

Imbraca-te corespunzator anotimpului. Nu uita ca sanatatea este mai presus decat o vestimentatie care iti pune in evidenta corpului.

Fa miscare. O data cu frigul apare si tendinta de a ne refugia in casa imediat ce am terminat lucrul, motiv pentru care apare sedentarismul si lupta cu kilograme in plus. Fa miscare acasa sau la sala si mentine-te in forma indiferent de anotimp.

O atentie sporita trebuie sa-i acorzi si pielii. Hidrateaza-ti pielea si tenul cu creme potrivite in fiecare seara. Nu uita ca si buzele au nevoie sa fie rasfatate in acest sezon, motiv pentru care ar trebui sa ai mereu la indemana un balsam hranitor.

Ai grija de tine si de sanatatea ta!