Propria casa reprezinta locul in care petrecem cel mai mult timp adunat in timpul noptii cat si al zilei, atat noi cat si cei dragi din familie, motiv pentru care ar trebui sa fim foarte grijuli la atentia pe care o acordam curateniei din toate incaperile cat si la obiceiurile zilnice pe care trebuie sa ni le formam pentru a avea mereu un aer prospat.

Desi suntem tentati sa privim superficial lucrurile exista numeroase detalii marunte care ne-ar  putea afecta viata. Deoarece ajungem foarte obositi in fiecare seara de la lucru, ei bine ar trebuie sa urmam cateva reguli simple si stricte de la care sa nu ne abatem indiferent de situatie pentru a pastra mereu aceeasi ordine.

Pentru a mentine un aer prospat este nevoie sa aerisim in fiecare dimineata si seara in mod obligatoriu indiferent de anotimp deoarece in acest fel aerul curat poate patrunde in toate incaperile.

In aceasta perioada este obligatoriu sa spalam saptamanal pe jos cu solutii dezinfectante pentru a ne asigura ca omoram toate bacteriile de pe parchet. A fi bine sa eviti covoarele pufoase deoarece marea majoritatea a bacteriilor si a prafului se vor strange cu siguranta in acestea.

Pentru ca virusul circula inca in aer ar fi indicat ca macar o data pe saptamana sa ne dezinfectam clantele de la usi, intrerupatoarele, telecomenzile si astfel de lucruri pe care punem mana zilnic si pe care se pot aduna cei mai multi microbi.

Ai grija ca asternuturile sa fie mereu curate. Schimba-le cat mai des si asigura-te ca nu te pui in pat decat cu hainele cu care dormi.

Pentru purificarea aerului poti folosi un aparat special. Poti achizitiona un difuzor de aromaterapie unde poti folosi diverse uleiuri naturale si in acelasi timp aromate sau poti opta pentru o lampa de sare de Himalaya cu ajutorul careia sa iti purifici aerul din incaperea unde petreci cel mai mult timp.