Poriddge-ul, micul dejun cu specific englezesc, este una dintre cele mai simple si rapide retete pe care le poti prepara dimineata, mai ales in zilele in care nu ai mult timp la dispozitie deoarece ai o zi super aglomerata.
Ovazul este unul dintre alimentele super satioase si sanatoase, fiind recomandate a fi consumate in special de catre cei care au nevoie de un aport mai crescut de fibre pentru buna functionare a tranzitului intestinal. Pe langa acest aspect, acest preparat din ovaz are mult mai multe benficii pentru organism decat ti-ai putea imagina.
Ei bine, pregatirea acestuia este una super usoara si rapida. Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o portie sunt: o cana de lapte de vaca sau vegetal ( cei care nu consuma lactate sau cei care doresc sa tina post, pot opta pentru varinta laptelui de soia, caju, migdale sau chiar cocos, mai ales ca in acest fel porridge-ul va avea un gust mult mai bun si aromat) si 3 linguri de fulgi de ovaz. Intr-o oala se pune laptele la incalzit (la foc mic) iar cand incepe sa fiarba se adauga si ovazul amestecand in continuu cam 3 minute. Cand este gata se acopera si se lasa putin la racit pana se obtine o consistenta destul de cremoasa.
Peste acest preparat se poate adauga miere de albine deoarece aceasta este un indulcitor natural, gustos si foarte santos, mai ales daca este consumata inca de la primele ore ale diminetii. Pe langa toate acestea, mierea de albine este si o sursa ideala de energie in special pentru cei care nu consuma cafea.
Cei care nu consuma miere pot opta pentru putin sirop de artar sau banane pisate.
Suplimentar se poate adauga scortisoara sau diverse fructe de padure bogate in antioxidanti, acestea fiind un super aliat al sanatatii de fier.
Pofta buna!